Zeeuwsche Zoute

Webdesign | Packagedesign

Een middeleeuws ambacht in een nieuw jasje

In de middeleeuwen groeide het winnen van zout in Zeeland uit tot een ambacht. Zoutziederij Zeeuwsche Zoute blaast deze oude traditie na een aantal jaar van onderzoek weer een nieuw leven in. Nieuwe varianten van het oeroude product zijn nu verkrijgbaar: puur, gerookt of in zilte combinaties met zeewier en kruiden.

Voor Zeeuwsche Zoute hebben we een maatwerk website met animaties en verpakkingsmateriaal ontwikkeld en ontworpen. Alles met als doel om het unieke product zo goed mogelijk op de kaart te zetten.

Ontwerpen van verpakkingsmateriaal

Bij het ontwerpen van de verpakking voor Zeeuwsche Zoute waren er twee duidelijke wensen. Er zou een vorm gevonden moeten worden voor de verpakking die aan zou sluiten op de huisstijl, en die uniek is. Daarnaast was het belangrijk om het productieproces terug te laten komen op de verpakking.

Vorm & functie

Binnen de huisstijl wordt het productieproces van het zout visueel weergeven door een patroon dat overloopt van scherpe naar ronde hoeken. Dit grafische element hebben we als basis genomen en van hieruit zijn we gaan verkennen welke vormen er mogelijk waren.

De verpakking is aan de binnenkant voorzien van een uitgebreide beschrijving van het productieproces die ondersteunt wordt door illustraties uit de huisstijl.

WordPress website met WooCommerce webshop

Omdat het om een uniek product gaat hebben we een website ontworpen en ontwikkeld die hierop aansluit. In deze website wordt het productieproces op een unieke wijze met behulp van illustratie en animatie uitgelegd. Via een integratie van WooCommerce is het mogelijk om het Zeeuwsche Zout meteen te bestellen en bij je thuis te laten afleveren.

Ga naar Zeeuwsche Zoute

Meer weten over wat we doen?

Neem contact op met Pepijn

pepijn@grandeur.media
+31 6 309 77 449

Andere cases waar we trots op zijn